9 страв з молоденькою редиски (закуски, супи, соуси)
Перше, що збирають з грядок на городі – редиска. Соковита, хрустка і така довгоочікувана! Найперша редиска з’їдається просто так і без нічого, потім хочеться зробити з неї салатик. А коли її раптом стає багато, приходять ідеї і бажання приготувати з неї щось таке. Ось тоді-то вам стане в нагоді наша добірка рецептів
Маринований редис (редиска) швидкого приготування
ІНГРЕДІЄНТИ:
- Редис – 400 г
 - Цукор – 2-3 ч. л.
 - Сіль морська – 1 ч. л.
 - Оцет 6% – 4 ч. л.
 - Перець чорний горошком – 5-6 шт.
 - Вода – 1 стакан
 - Часник молодий – 1 шт.
 - Масло рослинне – 1 ст. л.
 
Калорійність: 41 кКал
Час приготування: 35 хв.
Суп з редискою
ІНГРЕДІЄНТИ:
- Редиска – 350 г
 - Вода – 500 мл
 - Борошно – 25 г
 - Ріпчаста цибуля – 1 шт.
 - Масло рослинне – 3 ст. л.
 - Зелень, сіль – за смаком
 
Калорійність: 47 кКал
Час приготування: 20 хв.
Закуска з редьки і моркви
ІНГРЕДІЄНТИ:
- Морква – 1 шт.
 - Редис – 6-7 шт.
 - Маслини – 10 шт.
 - Сметана – 2 ст. л.
 - Сіль – за смаком
 - Часник – 1-2 зубчики
 - Кріп – за смаком
 
Калорійність: 57 кКал
Час приготування: 20 хв.
Сметанний соус з редисом і зеленою цибулею
ІНГРЕДІЄНТИ:
- Редис – 8 шт.
 - Цибуля зелена – 3 стебла (10 г)
 - Сметана будь-якої жирності – 200 мл
 - Сіль і перець – за смаком
 
Калорійність: 62 кКал
Час приготування: 10 хв.
Запечений редис
ІНГРЕДІЄНТИ:
- Редис – 400 г
 - Суміш прованських трав – 0,5 ч. л.
 - Сіль – 3 щіпки
 - Масло рослинне – 1 ст. л.
 - Цибуля зелена – 3 г (2 стебла) для подачі
 
Калорійність: 42 кКал
Час приготування: 20 хв.
Закуска з редису
ІНГРЕДІЄНТИ:
- Редис – 270 грам;
 - Сир сирний – 100 грам;
 - Петрушка – 8 гілочок;
 - Часник – 0. 5 зубчики;
 - Лук зелений – 1 перо;
 - Сіль;
 - Перець.
 
Калорійність: 65 кКал
Час приготування: 15 хв.
Смажений редис
ІНГРЕДІЄНТИ:
- Редис – 350 г
 - Масло рослинне – 1 ст. л.
 - Сіль – 3 щіпки
 - Перець чорний мелений – 1 щіпка
 - Цибуля зелена – 3 г (2 стебла) для подачі
 
Калорійність: 43 кКал
Час приготування: 10 хв.
Бутерброди з редисом і вершковим сиром
ІНГРЕДІЄНТИ:
- Редис – 5-6 шт.
 - Мікрозелень – жменя
 - Вершковий сир – 3 ст. л.
 - Хліб – 3 скибочки
 - Кунжут – за смаком
 
Калорійність: 134 кКал
Час приготування: 15 хв.
Редис, фарширований сирною начинкою
ІНГРЕДІЄНТИ:
- Редис великий – 700 г
 - Сир плавлений – 100 г
 - Яйце дрібне – 2 шт.
 - Майонез – 2 ст. л.
 - Часник – за смаком
 - Сіль – за смаком
 - Перець ч. м. – за смаком
 
Калорійність: 86 кКал
Час приготування: 25 хв.